Promovam turismul verde
Promovam turismul verde

 

Piatra Neamț este un oraș de munte situat în nord-estul României, fiind unul din cele mai vechi orașe din Moldova având o vârsta de peste 2000 de ani (fosta așezare geto-dacica). Orașul de 105.000 locuitori în 2006, este reședința județului Neamț și datorită frumuseții arhitectonice cat și a reliefului a căpătat denumirea de Perla Moldovei.

 Înconjurat de munții Cozla, Cernegura, Bîtca Doamnei şi Pietricica, orașul de pe malul Bistriței, Piatra Neamț, este un mic paradis, denumit pe buna dreptate şi Perla Moldovei. Oraşul se bucură de toate avantajele unei naturi unice, o climă temperat continentală, cu veri scurte, răcoroase şi plăcute, toamne lungi, ierni blânde, fără geruri mari și zăpadă din abundență. Beneficiind de un asemenea cadru natural, cu legături ușoare spre toate punctele cardinale, Piatra Neamț a devenit una dintre cele mai atractive  destinații turistice din România. Amestec de istorie, cultură  și spiritualitate, orașul, devenit stațiune turistică, își propune să fie în câțiva ani o destinație turistică de referință.

Extras din Master Planul pentru turismul național al României 2007 - 2026,
Secțiunea A-D, Analiza situației, Cap. 10 Impactul asupra mediului

"Mediul natural reprezintă (...) bogăția cea mai mare pentru turismul din România. Patrimoniul natural, flora, fauna, litoralul, delta și munții, toate sunt motive puternice pentru vizitare și oferă oportunitatea de petrecere a vacantelor. Dacă mediul este deteriorat, sau dacă percepția vizitatorilor este alterată, aceste două argumente convingătoare pentru vizitare (...) pot (-n.n.), dispărea. Protecția mediului este deci crucială pentru turism.
România are avantajul unei legislații de protecție extinsă a mediului. Dar aplicarea acestei legislații este, din păcate, nereușită(-nn) și sunt permise multe abuzuri asupra mediului."

De reținut ca Master Planul de Turism al României a fost realizat de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO), care a a constituit o echipă formată din consultanți internaționali în domeniul turismului. Ei au lucrat împreună cu specialiști români timp de peste sase luni, în 2007.

1.Turism verde = Totalitatea relațiilor turism – mediu.
2.Turism verde = Protecția mediului în turism.
3.Turism verde = Contact direct și în armonie cu natura.
4.Turism verde = Forma naturala de turism, susținătoare a naturii.
5.Turism verde = Prietenie între turism și mediu.
6.Turism verde = Ocrotirea resurselor medioambientale prin atracție turistică conștientă.
7.Turism verde = Forma de a obține beneficii economice prin natura pentru natura.
8.Turism verde = Generator de valoare adăugata, administrată în beneficiul Naturii: bunăstare, pentru natura care creează bunăstare omului.
9.Turism verde = Compatibilitate între plăcerea bucuriei trăită în mijlocul naturii și grija față de resursele medioambientale.
10.Turism verde = Stiinta transformarii timpului liber, in timp de relaxare petrecut cat mai mult in natura.
Website counter